Зв’язок Vodafone поновився для ОРЛО. Про ОРДО говоритимуть у Мінську

 

Компанія “Vodafone Україна” повідомляє про відновлення мсвого обільного зв’язку в окупованому Луганську.

Про це повідомила Вікторія Рубан, PR-директор оператора.

“Тільки що повідомили, що Луганськ знову в ефірі”, – написала вона на своїй сторінці у “Фейсбуці” близько 14:00 у суботу, 24 лютого.

Як зазначають у коментарях користувачі, зв’язок з ОРЛО стабілізувався в другій половині дня.

Рубан додала, що 28 лютого група представників Vodafone вирушить до Мінська на засідання тристоронньої контактної групи, де планують обговорити питання відновлення мобільного зв’язку в Донецьку.

Як відомо, Vodafone Ukraine – останній український мобільний оператор, який все ще продовжує роботу на території ОРДЛО.

Як повідомляла “Новинарня“, 11 січня Vodafone перестав працювати на окупованих територіях Луганської і Донецької областей. Це спричинило хвилювання серед населення ОРДО та переселенців, у яких залишаються родичі на окупованій території.

На Луганщині згодом зв’язок “Водафон” 19 січня запрацював, але 22 лютого знову зник – нібито через обрив волоконно-оптичної лінії.

Бойовики і сепаратисти “ДНР” заявляли, нібито кабель зв’язку пошкодили ЗС України біля окупованої Оленівки.
Наразі в ОРДО діє тільки сепаратистський оператор мобільного зв’язку “Фенікс”, який не дає змоги телефонувати в Україну. За даними онлайн-ресурсів “ДНР”, через відсутність альтернативи жителі ОРДО кинулися купувати стартові пакти “Фенікса”, і за цей час абонентами стали сотні тисяч осіб.
Також у Донецьку повідомляють про зростання числа бажаючих користуватися стаціонарним телефонним зв’язком підприємства “Комтел” – “віджатої” філії “Укртелекому”.
Припинення українського мобільного зв’язку в ОРДО пов’язують із бізнес-апетитами глави “міністерства доходів і зборів ДНР” Олександра Тимофеєва “Ташкента”, який заробляє на альтернативному зв’язку.

Читайте також:
“Мобільна” криза “ДНР”: Vodafone хоче ремонтувати кабель,
Захарченко – “віджимати” Vodafone

Розпач і гнів, але не в той бік: ОРДЛО залишилось
без останнього українського мобільного оператора

Сепаратисти ОРЛО встановили драконівські тарифи на дзвінки в Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна