На YouTube з’явився фільм “Крим. Як це було” про окупацію півострова Росією. ВІДЕО

 

Студії BABYLON’13 та DocNoteFilms виклали у вільний доступ в інтернеті повнометражний документальний фільм “Крим. Як це було”.

Тепер його можна подивитися на каналі # BABYLON’13 у YouTube.

Стрічка тривалістю 2 години 6 хвилин розповідає про події, які відбувались у Криму навесні 2014 року.

Стрічка розповідає про події, які відбувались у Криму навесні 2014 року.”Цей фільм – історія офіцерів, солдатів і матросів, які під час захоплення Криму не зрадили своїй присязі на вірність народу України. Продовжуючи виконання своїх військових обов’язків на землі, морі і в повітрі, безпосередні учасники розповідають про вторгнення та анексію українського Криму”, – розповідають автори.

Режисером стрічки “Крим. Як це було” є Костянтин Кляцкін.

У фільмі, наприклад, один український військовослужбовець розповідає, як у їхню частину приземлився вертоліт з росіянами: “Коли вони побачили, що на них наведені БТРи, вони відповіли, що випадково тут опинились та тихенько сіли назад й полетіли”.

Також військові згадують, як росіяни нищили прапор України: “Свій серед чужих. Навколо висять російські прапори і ти один стоїш з українським. Перше, що було зірвано на кораблі – це прапор України та прапор ВМС України.

“Ми повинні були відкривати вогонь, але це була б військово-морська “Небесна сотня”, – згадує інший армієць, чому ЗСУ не чинили опору.

Фільм переміг на кінофестивалі Dreams Сity в Рівному, посівши перше місце в номінації “повнометражний документальний фільм”.
Покази картини вже відбулися в Бельгії, Польщі, Ізраїлі, Німеччині, Канаді, Іспанії, Литві та Португалії.

У ці дні виповнюється чотири роки від початку військової агресії РФ у Криму та окупації півострова.

Читайте також:
“Кіборги” офіційно виклали в інтернет

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна