Еліна Світоліна виграла великий турнір у Дубаї, розбивши у фіналі росіянку

 

Українська тенісистка Еліна Світоліна виграла великий турнір WTA Premier у Дубаї з призовим фондом 2,62 млн. доларів.

У фінальному матчі в суботу, 24 лютого, четверта ракетка світу обіграла росіянку Дар’ю Касаткіну – 6:4, 6:0 – та оформила свій другий титул у сезоні-2018. Нагадаємо, що в січні українка виграла турнір WTA Premier в Брісбені.

На початку фінального матчу харків’янці знадобилося кілька геймів, щоб знайти свою гру. У суперниці був шанс захопити ініціативу, але Касаткіеа не реалізувала брейк-пойнт. Незабаром Світоліна зробила брейк і пішла у відрив. Після трьох втрачених сет-болів українка поставила крапку у стартовій партії.

Між сетами тренер росіянки намагався спрямувати її гру в інше русло, але Світоліну було не зупинити. У другій партії вона продовжила розстрілювати суперницю з задньої лінії і в підсумку не віддала їй жодного гейму.

На шляху до фіналу Світоліна – перша “сіяна на турнірі – обіграла китаянку Ван Цян, японку Наомі Осаку, а в півфіналі – екс-першу ракетку німкеню Анжелік Кербер.
Таким чином, Еліна стала лише третьою тенісисткою, яка зуміла виграти тут два роки поспіль (після Жюстін Енен і Вінус Вільямс).

Перемога на турнірі в Дубаї принесла Світоліній 470 рейтингових очок і 651 347 доларів призових.

Титул у Дубаї став для Світоліної 11-м призом WTA в кар’єрі.

Сайт Tennisua.org відзначає, що Еліна виграла сім фіналів на турнірах WTA поспіль після поразки у фіналі підсумкового турніру в Чжухаї в 2016 році.
Світоліна виграла у своїй кар’єрі 11 фіналів з 13.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна