Ультрас московського “Спартака” влаштували погром у Більбао, загинув поліцейський

 

Співробітник іспанської поліції помер у Більбао під час зіткнень 22 лютого за участю російських уболівальників перед матчем місцевого “Атлетика” зі ФК “Спартак” (Москва) в рамках 1/16 фіналу Ліги Європи.

Як повідомила поліція Країни Басків Ertzaintza у “Твіттері”“, офіцер поліції помер від серцевого нападу під час виконання службових обов’язків.

Безлади в Більбао (центр провінції Біскайя, найбільше місто Країни Басків) почалося з того, що групи ультрас “Спартака” ходили по місту в пошуках прихильників “Атлетика”, також російські фанати пройшли маршем по місту.
У центрі Більбао почалися бійки із використанням підручних предметів, пляшок тощо, масове метання піротехніки в бік противників. Поліції довелося залучити понад 500 правоохоронців, щоб владнати ситуацію.

П’ять осіб були затримані, серед них – троє з Росії.

В одну з лікарень Більбао було доставлено п’ять постраждалих, в тому числі троє росіян.

“Спартак” виграв вчорашню гру, але вилетів із Ліги Європи за сумою двох матчів.

Як відомо, напередодні в Мюнхені заарештували громадянина Росії, якого розшукували за напад на англійського вболівальника під час Євро-2016 в Марселі. Він прямував із Москви до Більбао на матч “Спартака” і робив пересадку в Мюнхені.

У Франції 31-річному підозрюваному загрожує до 15 років у в’язниці за спробу вбивства та нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Його жертва – 51-річний Ендрю Баше з Портсмута – під час побиття російськими фанами у Франції 2016 року зазнав переломів кісток, травм мозку і легень та був поміщений у штучну кому.
Німецька федеральна поліція заявила, що французька влада видала на міжнародний ордер на арешт росіянина наприкінці минулого року. Тепер він під арештом.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.