Укрзалізниця підписала з американцями контракт на $1 млрд. для оновлення рухомого складу

 

 

ПАТ “Укрзалізниця” та американська корпорація General Electric у п’ятницю, 23 лютого, підпиcали семирічний контракт на мільярд доларів для оновлення рухомого складу УЗ і виробництва тяги.

На підписанні угоди в УЗ був присутній також президент Петро Порошенко.

Як повідомляє “Економічна правда”, співробітництво передбачатиме декілька етапів.

На першому етапі General Electric поставить ПАТ “Укрзалізниця” 30 дизельних локомотивів ТЕ33А Evolution. Вартість локомотивів — близько 4-4,5 млн. доларів за кожен. Загалом сума контракту становить 140 млн. доларів з ПДВ.
Запланований термін поставки: жовтень 2018 року – 1 квартал 2019 року.

Передбачається, що поставка перших 30 дизельних локомотивів серії Evo буде першим кроком для подальшого партнерства між Україною та General Electric, що включатиме також співпрацю у енергетичній галузі, інфраструктурі та медицині.

На другому етапі американці повинні поставити “Укрзалізниці” протягом семи років до 175 тепловозів. У цьому напрямку йдеться про використання української складової уже на 40%

Серед українських підприємств, які будуть співпрацювати з General Electric, називають Крюківський вагонобудівний завод. За словами співрозмовника, йдеться, зокрема, про спільне виробництво.

Крім цього, домовленості передбачають модернізацію 75 старих локомотивів з парку УЗ.

Також за підтримки General Electric, планується створення центру сервісного обслуговування нової техніки. “

Тепер точно не буде цих “розпилів” на пофарбувати чи щось там поправити. З GE ці номери уже не пройдуть”, — сказав співрозмовник.

Також він розповів деякі деталі фінансової частини домовленостей: “Кошти будуть залучатися ну умовах фінансового лізингу через наш “Укрексімбанк”, а американський City Bank надасть гарантії”.

Передбачається, що із суми 1 млрд. доларів близько 400-450 мільйонів доларів отримають саме українські виробники.

Читайте також:
На хабарі $70 тис. затриманий Вахтанг Джакелі,
один із топ-менедженів Укрзалізниці

Польський голова Укрзалізниці подав у відставку

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна