Оболонський райсуд відмовився повторно допитувати Порошенка

 

Суд у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича відмовився задовольнити клопотання адвокатів про повторний допит як свідка Петра Порошенка.

Як передає УНІАН, захисники Януковича на засіданні 22 лютого просили Оболонський райсуд Києва ще раз допитати свідка сторони обвинувачення Порошенка, оскільки вважають, що напередодні не змогли з’ясувати всі обставини через обмеження допиту у часі.

Прокурори виступили проти повторного допиту. Вони зазначили, що захист мав усі можливості допитати свідка.

Головуючий суддя Владислав Дев’ятко зауважив, що вчора захисники “злили допит свідка обвинувачення”.

“Не знаю, може ви це зробили навмисно, може, це така тактика, і ви розкриєте її згодом?” – сказав він, звертаючись до адвокатів.

Порадившись на місці, суд відмовив у повторному допиті Порошенка, оскільки, за словами судді, вчора “захисту надавалася унікальна можливість допиту свідка, проте захист нею не скористався”.

Як повідомляла “Новинарня“, 21 лютого президент Петро Порошенко у режимі відеоконференції свідчив у справі про держзраду президента-втікача Віктора Януковича. Допит тривав приблизно годину. Суддя Владислав Дев’ятко перервав допит і закрив судове засідання, коли адвокати Януковича вкотре поставили запитання про правову можливість відсторонення Порошенка від посади після кількаденної відсутності його на робочому місці.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна