СБУ викрила одного з “сірих” перевізників в ОРЛО через Росію

 

СБУ спільно з прокуратурою блокувала нелегальні пасажирські перевезення через державний кордон із тимчасово непідконтрольної території Луганської області.

Як передає “Новинарня“, про це в середу, 21 лютого, повідомив прес-центр Служби безпеки України.

“Оперативники спецслужби встановили, що організували незаконний бізнес мешканці Луганщини. Ділки забезпечували виїзд автобусів через закритий пункт пропуску «Ізварине», розташований на неконтрольованій ділянці українсько-російського кордону. Потім транспорт з території Росії в’їжджав до нашої країни через пункти пропуску на Харківщині, а кінцевою точкою маршруту був Київ”, – ідеться в повідомленні.

Співробітники СБ України затримали автобуси нелегального перевізника у пункті пропуску “Гоптівка” та в Києві.

Одному із учасників протиправного бізнесу оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Накладено арешт на три автобуси, які використовувалися зловмисниками.

Як відомо, існує багато “сірих” автобусних рейсів (із Києва та інших міст України), які курсують на окуповані території ОРДЛО не через пункти пропуску на лінії розмежування, а з більшим комфортом і з меншим контролем – через Харківську область, територію Росії із заїздом в ОРДЛО через офіційно непрацюючі прикордонні пункти пропуску, контрольовані бойовиками “ЛНР” і “ДНР”.
Такий перетин кордону суперечить українському законодавству.

Читайте також:
З України видворили росіянина, який визначався між найманством у “ЛНР” і “ДНР”.
ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна