Апеляційний суд відправив під домашній арешт Олександра Федорченка, який поранив поліцейського

 

Апеляційний суд відправив під цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета Олександра Федорченка (позивний “Брест”), який підозрюється у пораненні поліцейського під час сутичок під судом, де обирали запобіжний захід меру Одеси Геннадію Труханову.

Як передає “Новинарня“, про це повідомляє у “Фейсбуці” рух “Визволення”

“Колегія суддів у складі Дениса Масенка, Олега Присяжнюка та  Ігоря Паленика змінила запобіжний захід активісту руху “Визволення” Олександру Федорченку, позивний “Брест” на цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслету”, – йдеться в повідомленні.

Як писалаНовинарня“, раніше Шевченківський райсуд Києва відпустив з-під арешту чоловіка, який стріляв у поліцейського під час зіткнень під Солом’янським судом де обирали запобіжний захід меру Одеси Геннадію Труханову. Тоді нардеп Єгор Соболєв повідомляв, що чоловіка відпустили на поруки Соболєва, Семена Семенченка, Павла Костенка та Володимира Парасюка.

Після цього Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звернуся до Вищої ради правосуддя з вимогою “негайної реакції на такі дії судді”,  і закликав апеляційний суд прийняти “справедливе рішення”. Водночас Нацгвардія зняла охорону з Шевченківського районного суду, який відпустив на поруки Федорченка.

“Нехай тепер охороняють себе самі, якщо в перехідному періоді вважають вогнепальне поранення поліцейського дрібною провиною”, – написав у “Фейсбуці” Арсен Аваков.

Вища рада правосуддя заявила, що Аваков таким рішенням тисне на судову владу.

Зазначимо, що Олександр Федорченко раніше служив добровольцем у батальоні “Донбас”. Він пройшов Іловайський котел та підбив два ворожих танки та два БМП. Під час сутичок біля суду  він вистрелив із нагородної зброї, яку отримав від МВС як заохочувальну відзнаку.

Читайте також:
Аваков проти Феміди: чому глава МВС зняв охорону з Шевченківського суду і що каже ВРП

Як інформувала “Новинарня“, 15 лютого біля Солом’янського районного суду Києва, який розглядав запобіжний захід міському голові Одеси Геннадію Труханову, сталися сутички між націоналістами й “тітушками” з числа прибічників Труханова, а також між націоналістами і правоохоронцями. Під час сутичок під будівлею суду один працівник поліції отримав вогнепальні поранення в ногу. “Тітушки” всередині будівлі побили двох активістів.
Труханова суд відпустив на поруки нардепа від БПП.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна