Reuters: ЄС закриває проект із шістьма новими пунктами пропуску для України. У ДПСУ не погоджуються

 

Україна не має офіційного підтвердження про припинення фінансування з боку Євросоюзу проектів модернізації контрольно-пропускних пунктів.

Про це повідомила прес-секретар Державної фіскальної служби України Наталія Непряхіна на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“У листопаді-грудні ДФС направила фінальний звіт про стан реалізації проектів до Спільного технічного секретаріату ЄС. Очікуємо зворотньої інформації. Тому, враховуючи це, говорити про припинення проектів та необхідність повернення коштів передчасно та некоректно”, – написала вона.

Непряхіна зазначила, що з 2009 року грошей на реконструкцію та будівництво пунктів пропуску в рамках співфінансування не виділялося. Зазначені видатки були передбачені для ДФС лише в другій половині 2016 року, а термін реалізації проектів – від 4 до 12 місяців.

“ДФС готова завершити всі проекти у 2018 році. Наразі розглядаються питання щодо подальшого фінансування реконструкції та будівництва пунктів пропуску за рахунок грантових коштів або за рахунок бюджету служби”, – розповіла вона.

Раніше 20 лютого агентство Reuters повідомило, що Європейський Союз закриває проект модернізації прикордонних контрольно-пропускних пунктів з Україною.

Ідеться про проект щодо модернізації шістьох українських КПП на західному кордоні України (з Польщею, Угорщиною, Словаччиною та Румунією), який був започаткований у 2014 році.

Планувалося, що модернізація допоможе скоротити час перетину кордону та вдосконалить митні процедури.

На кінець 2017 року жоден з шести проектів контрольно-пропускних пунктів не був завершений, хоча ЄС надавав фінансування на суму 29,2 млн євро.

За інформацією агентства, проект закрили після низки затримок, помилок та перевитрат за участю місцевих чиновників та підрядників.
Reuters посилається на внутрішню кореспонденцію уряду України та листування між Європейською комісією та українською владою.

Представник Євросоюзу заявив агентству: “Після нашої оцінки ми зробили висновок, що проекти не можуть бути завершені вчасно. Шість проектів зараз готуються до закриття, а невикористані гроші повернуться”.

 

Читайте також:
НАБУ затримало восьмого фігуранта справи про розкрадання коштів
зі “Стіни” на кордоні з РФ
.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна