Доба АТО: 12 обстрілів, один загиблий, четверо поранених

 

Минулої доби, 19 лютого, позиції Збройних сил України піддалися обстрілам з боку російсько-окупаційних військ, зокрема й зі зброї забороненого калібру.
Загалом ворог провів 12 прицільних обстрілів, повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Луганському напрямку з гранатометів різних типів та великокаліберних кулеметів, противник вів вогонь по опорних пунктах ЗСУ біля Гладосового, Новолуганського та Світлодарська. Понад дві з половиною години з мінометів калібру 82-мм та великого спектру стрілецького озброєння включно з гранатометами загарбники обстрілювали оборонців Луганського. Мінометний розрив зафіксовано неподалік Кримського.

На Донецькому напрямку ворожа вогнева активність спостерігалася на приморській ділянці. Зокрема, агресор застосував 120- та 82-мм міномети в районі Лебединського, Широкиного і Водяного. Окрім того, з мінометів, гранатометів та кулеметів незаконні збройні формування вели вогонь поблизу Пісків.

“Унаслідок вогню агресора, на жаль, загинув один український воїн, один військовослужбовець зазнав поранення, ще один наш захисник отримав бойову травму. Крім того, під час виконання бойового завдання, внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої, поранень зазнали ще двоє українських військових.
Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким захисника, який віддав життя за мирне майбутнє України”, – ідеться у зведенні.

Як інформувала “Новинарня“, загиблий – розвідник 57 омпбр сержант Валерій Єгоров із Чернігівщини.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна