Волонтери дізналися, хто планував операцію РФ у Сирії

 

Операцію Росії у Хішамі планував і погоджував з російським командуванням у Сирії начальник оперативного відділення ПВК “Вагнера” Сергій Кім.

Як передає “Новинарня“, про це повідомляє міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm спільно з командою проекту “Ихтамнет_м0209”.

“Першою особою, яка відповідає за планування операцій, в тому числі і провального наступу під Хішамом, є Сергій Борисович Кім, 23.07.1978 року народження, громадянин Російської Федерації, прописаний в Санкт-Петербурзі, особистий номер М-0971. Обіймає посаду заступника начальника штабу — начальника оперативного відділення ПВК “Вагнера”, – йдеться у повідомленні.

Читати також:
У Сирії загинули ще 15 російських найманців, – ЗМІ

За інформацією волонтерів, саме він розробляв і координував разом зі своїм керівництвом з офіційного російського військового контингенту в Сирії провальну операцію, а також ігнорував попередження американців. “Але на совісті Сергія Кіма не тільки сотні вбитих і покалічених російських бойовиків, але й численні жертви серед мирного українського населення та українських солдатів. Адже ПВК “Вагнера” виконували брудну роботу для Путіна і в ході операцій на українському Донбасі”, – підсумували в InformNapalm.

Як інформувала “Новинарня“, 7-8 лютого в результаті авіаудару міжнародної коаліції на чолі з США в Сирії біля Дейр-ез-Зора загинула велика кількість бійців проурядових сил. Згодом стало відомо, що з-поміж них ліквідували найманців російської приватної військової компанії “Вагнера”.

Читайте також:
Усі загиблі найманці ПВК “Вагнера”, яких наразі вдалося ідентифікувати,
раніше воювали на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна