Українські морпіхи взяли участь у навчаннях з американцями в Румунії

 

Три десятки морських піхотинців ВМС Збройних сил України повернулися з міжнародного навчання “Платинум Ігл-2018.1”, яке проходило на полігоні Бабадаг у Румунії (жудець Тулча).

Як передає “Новинарня“, в багатонаціональних маневрах 12-16 лютого брали участь військові Румунії, США, Болгарії, Молдови.

Основною метою заходу було проведення бойового злагодження десантно-штурмового взводу в складі багатонаціональної роти, вдосконалення навичок управління вогнем відділень та взводом, відпрацювання різних видів тактичного маневрування, інформує прес-центр ВМСУ.

Міжнародні навчання проходили в два етапи – стрільба в складі відділення з подальшим переходом у наступ і наступ взводу з ходу з бойовою стрільбою, із залученням артилерії.

Як сказав командир багатонаціонального батальйону підполковника Чіпріан Баліка, морські піхотинці ВМС ЗС України справилися з поставленим завданням на відмінно.

Окрім визначених у меті навчань елементів взаємодії, учасники маневрів ознайомилися з різними видами стрілецької зброї ЗС США та Румунії, а також тактико-технічними процедурами НАТО щодо проведення занять з бойовою стрільбою, яку застосували під час відпрацювання дій на вогневій ділянці “відділення в наступі” та “взвод у наступі”.

“Важливість участі представників українських ВМС у багатонаціональному навчанні “Платинум ігл-2018.1” у рамках підготовки сил “Ротаційних сил Чорноморського регіону” визначається необхідністю підтримання і розвитку військового співробітництва зі збройними силами країн-членів та країн-партнерів НАТО, удосконалення професійних навиків та набуття необхідного рівня взаємосумісності, ознайомлення і відпрацювання тактико-технічних процедур за стандартами Північноатлантичного Альянсу”, – зазначено в повідомленні.

Читайте також:
Морпіхи ВМСУ взяли участь у натовських навчаннях у Румунії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна