Відомо ім’я чоловіка, що потрощив авто біля суду “за Труханова”. ОНОВЛЕНО

 

Чоловіком, який 16 лютого потрощив автомобілі у дворі Солом’янського райсуду Києва, є одесит Анатолій Мазур.

Про це повідомив у “Фейсбуці” голова громадської організації С14 Євген Карась.

За словами Карася, Анатолій Мазур відомий тим, що допомагав 28-й окремій механізованій бригаді ЗСУ та брав участь в обороні Одеси (від сепаратистів) у 2014 році.

“Так і сказав, що це за те, що випустили сепара та крадія Труханова”,- написав Євген Карась.


“Будуть судити. Треба підтримати.”, – закликав Євген Карась.

Відомо, що у вересні 2017 року, після трагедії у таборі “Вікторія”, Анатолій Мазур разом з іншими активістами під стінами міської ради вимагав звільнення мера Одеси Геннадія Труханова.

ОНОВЛЕНО. Анатолій Мазур затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу (без ухвали суду, строк затримання не може перевищувати 72 години), повідомив його адвокат Дмитро Бойко в коментарі “Радіо Свобода”.
За словами адвоката, його ще не допитували, підозру ще не оголошували.

«Він сумлінно здався і сказав, що жодних хуліганських дій не вчиняв, а спеціально пошкодив майно суддів через те, що не працює правосуддя», – повідомляє адвокат.

Ймовірно, що запобіжний захід Анатолію Мазуру обиратимуть завтра, 17 лютого, і, скоріш за все, у Солом’янському районному суді, припускає адвокат, адже інцидент стався у Солом’янському районі. На його думку, в цьому може бути конфлікт інтересів і можливі відводи суддям цього суду.

«Дехто приходив висловлював свою думку щодо його дій, але він відповів, що це його громадянська позиція. Він напряму сказав, що стосується Труханова. Каже: «Можете мене за розбиті автівки посадити, коли Труханова за мільйони не посадили», – ось його слова», – розповідає Дмитро Бойко.

 

Нагадаємо, що 16 лютого чоловік із сокирою зайшов у двір Солом’янського райсуду Києва та почав бити припарковані авто – загалом пошкодив 13 штук.

Як відомо, напередодні, 15 лютого, Солом’янський суд Києва відпустив на поруки мера Одеси Геннадія Труханова, обвинуваченого за статтею про незаконне привласнення майна. У суді його підтримували численні “тітушки”, які блокували вхід до установи. Поліція не перешкоджала цим особам кримінальної зовнішності, які побили й викинули з приміщення двох громадських активістів – супротивників Труханова.
Під судом відбулися сутички між поліцією та націоналістами, один правоохоронець отримав кульове поранення.
Поліція забрала у відділення більше 30 учасників сутичок і затримала трьох. Їм обиратимуть запобіжний захід.

Також суд відпустив на поруки заступника Труханова Павла Вугельмана.

Читайте також:
“Так виглядає дно”. Одеська міськрада зустріла підсудного Труханова оплесками. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна