Тимошенко пояснила своє усміхнене фото з послом РФ “провокацією Москви”

 

Лідерка ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко в кулуарах Мюнхенської безпекової конференції мала приязне спілкування з послом Росії в Німеччині Сергієм Нєчаєвим. 
Фото зустрічі оприлюднив МЗС РФ на своєму каналі в Telegram.
Водночас у “Батьківщині” заявили, що ця зустріч була провокацією російської сторони.

На фотографії, поширеній МЗС РФ і в “Телеграмі”, і в “Твіттері”, видно, як Тимошенко посміхається до посла Росії, ведучи розмову. З ними поруч – ще один нардеп від “Батьківщини” Григорій Немиря, заступник голови партії та колишній віце-прем’єр-міністр в уряді Тимошенко, який відповідає за міжнародний напрям.

“Поки Сергій Лавров спілкується з Павлом Клімкіним, посол Росії в Німеччині Сергій Нєчаєв спілкується з Юлією Тимошенко. Ось така вона Мюнхенська безпекова конференція”, – йдеться в підписі МЗС РФ до фото.

У партії ВО “Батьківщина” звинуватили Москві у свідомій інформаційній провокації та інсценуванні такої зустрічі.

“Фото з кулуарів Мюнхенської безпекової конференції, опубліковані речницею російського МЗС, є інсценованою провокацією. Юлія Тимошенко та Григорій Немиря ніколи не були знайомі з чоловіком, який підійшов до них в кулуарах конференції. Представники “Батьківщини” в цей час перебували біля приміщення, де за 5 хвилин мала розпочатися зустріч із Комісаром ЄС з питань політики сусідства та розширення Йоганнесом Ханом”, – йдеться в заяві партії Тимошенко.

Як видно на світлини, на грудях у посла РФ Нечаєва є великий бейдж, на якому вочевидь мали б бути зазначені його ім’я, посада та країна походження.

Однак у прес-службі “Батьківщини” заявили, що “в усіх учасників конференції є бейджі з прізвищем, однак на них не вказуються посади та країни, які вони представляють”.

Як підтвердив “Новинарні” один з учасників конференції, це справді так – на акредитації є лише фото й прізвище.

Як відомо, Юлія Тимошенко – політик із наразі найвищим президентським рейтингом в Україні – 16-17 лютого в Мюнхені бере участь у низці дискусій та проводить двосторонні зустрічі з європейськими посадовцями і політичними діячами.

Читайте також:
Перший день Мюнхенської конференції: ЄС не може самостійно захистити Європу,
а світ не здатен реагувати на кібератаки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна