Переговори Клімкіна і Лаврова закінчилися безрезультатно

 

Міністри закордонних справ України і Росії Павло Клімкін і Сергій Лавров під час Мюнхенської конференції обговорили, введення миротворчої місії ООН на Донбас, подальшу роботу СЦКК, доступ Червоного Хреста до українських полонених, але переговори результатів не принесли.

Як передає “Новинарня“, про це  Павло Клімкін повідомив журналістам за підсумками зустрічі.

За словами міністра важливою темою зустрічі було введення миротворців ООН на Донбасі.

“Ми довго говорили про міжнародні операції. Я сказав, що для нас дуже важливо, щоб міжнародне співтовариство могло поступово перебрати контроль над окупованими територіями. Без цього ми не можемо ні про що говорити, про жодний подальший процес. Я так розумію, що ми маємо продовжувати дискусію. Поки що ми нічого не домовилися. Російська точка зору інша. Будемо працювати далі“, – зазначив Клімкін.

Також міністр обговорив з Лавровим погрози бойовиків на минулому засіданні гуманітарної підгрупи в Мінську.

“Висловив прохання здійснити реальний вплив на окупаційну адміністрацію в тому, щоб вони хоча б не порушували базові принципи людяності і не вдавалися до погроз, про які всім відомо”, – сказав очільник МЗС.

Клімкін наголосив, що продовження такої практики ставить під загрозу мінський формат в цілому.

Читайте також:
Геращенко про свій демарш на ТКГ в Мінську: Сепаратисти погрожували моїм дітям

Крім того, міністри обговорили питання СЦКК та яким чином центр може відновити роботу після того, як росіяни вийшли з його складу.

Ще одним важливим питанням був доступ міжнародних гуманітарних організацій і Червоного Хреста  до українських полонених.

Як відомо, зустріч голів МЗС “нормандської четвірки” на полях безпекової конференції в Мюнхені перенесли. Вона  може відбутися або в п’ятницю пізно ввечері, або в суботу, 17 лютого.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна