За добу бойовики випустили по силах АТО понад 130 мін, четверо поранених

 

Минулої доби, 14 лютого, незаконні збройні формування 14 разів відкривали прицільний вогонь у бік сил АТО. Вони застосували 120-мм та 82-мм міномети, випустивши загалом 134 міни. Українські військові 10 разів відкривали вогонь у відповідь.
Про це повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Дмитро Гуцуляк на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

На Луганському напрямку вчора бойовики чотири рази порушили режим тиші. У районі Троїцького та Лозового НЗФ застосували 120-мм міномети, випустивши сім мін. Також під обстрілом з гранатометів усіх типів та стрілецької зброї опинилися наші позиції у районі Майорського та Травневого, зазначив полковник Гуцуляк.

На Донецькому напрямку минулої доби НЗФ десять разів відкрили прицільний вогонь у бік сил АТО.
“Найгарячіше було в районі шахти “Бутівка”, де загальний час обстрілів склав майже три години, – розповів речник МОУ. – У бік наших військових бойовики випустили 44 міни калібру 120 мм,  47 мін – калібру 82 мм,  а також протягом півтори години вівся вогонь з гранатометів та стрілецької зброї усіх калібрів”.
Також НЗФ ОРДО застосували 120-мм міномети в районі Новотроїцького та Водяного. Неподалік від Пісок сили АТО зафіксували ще один обстріл із 82-мм мінометів. Поблизу Красногорівки, Кам’янки та Новотроїцького бойовики відкрили прицільний вогонь зі стрілецької зброї різних калібрів, гранатометів та БМП.

За минулу добу внаслідок бойових дій чотири українських військовослужбовці отримали поранення.

Читайте також:
Трагедія на Донеччині: двоє морпіхів розстріляли чотирьох побратимів, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна