У Дніпрі правоохоронці накрили незаконну майстерню з переробки зброї

 

Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією в Дніпрі припинили діяльність незаконної майстерні з переробки зброї.

Правоохоронці встановили, що дніпрянин організував майстерню у власній квартирі.

“Перероблені під стрільбу бойовими патронами пістолети ділок реалізовував клієнтам, зокрема представникам кримінальних кіл по всій території України. Замовників він підшукував у інтернеті, товар передавав поштовими відправленнями та особисто”, – ідеться в повідомленні прес-центру СБУ 15 лютого.

Оперативники спецслужби затримали зловмисника в обласному центрі під час спроби реалізації трьох перероблених стартових пістолетів, які були виявлені в його автомобілі.

При обшуку за місцям проживання чоловіка співробітники СБУ вилучили 51 пістолет з явними ознаками переробки для стрільби бойовими набоями та обладнання для ремонту та переробки зброї.

Затриманому повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Частина 1 статті 263 ККУ – “носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу” – передбачає санкцію у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Читайте також:
Поліція показала фото з підпільної зброярні
одеського “стрільця-сталініста” Дорошенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна