Польський працедавець, який викинув на вулицю українку з інсультом, зобов’язався оплатити її лікування

 

У Польщі роботодавець взяв на себе зобов’язання оплатити лікування і реабілітацію українки, яку раніше викинув з інсультом на автобусній зупинці.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Департамент консульської служби МЗС України.

Так, 14 лютого у посольстві України у Польщі відбулася зустріч керівника консульського відділу посольства Світлани Криси із заступником старости повіту Шрода Вєлькопольська, секретарем повіту і працедавцем громадянки України у зв’язку з інцидентом.

Під час зустрічі представники місцевих органів самоврядування заявили про готовність оплатити лікування громадянки України в медичній установі Познаня.

“Працедавець надав письмове зобов’язання оплатити повний курс лікування, а також реабілітацію потерпілої на території Польщі”, – йдеться у повідомленні.

При цьому розмір можливого щомісячного відшкодування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності українки буде визначено в судовому порядку.

Раніше повідомлялося, що в Польщі відкрили збір коштів для громадянки України Оксани, яку працедавець після інсульту паралізовану викинув на вулицю.

Українка працювала нелегально в одній із поважних фірм у Познані. Раніше вона працювала на цього ж роботодавця законно, і їй обіцяли забезпечити легалізацію і надалі.

Коли в жінки раптово стався інсульт працедавець відвіз її на автомобілі у сусіднє місто й залишив на лавці на автобусній зупинці, після чого в поліцію надійшло повідомлення про те, що там нібито сидить нетвереза жінка.

Як повідомляє 15 лютого видання Wirtualna Polska, після скандалу, який спалахнув довкола цієї ситуації, відома мережа супермаркетів Lidl вилучила ролики компанії, на яку працювала Оксана, і може розірвати з безсердечним працедавцем контракт.

Працедавець, який покинув напризволяще хвору жінку, багато років займався постачанням овочів до супермаркетів Lidl. І, зокрема, сам він та його компанія неодноразово з’являлися в рекламних роликах цієї мережі .

Тепер Lidl вилучила ролики з обігу і проводить розслідування. Наразі не відомо, чи залишать підприємця постачальником мережі супермаркетів у майбутньому.

Читайте також:
Нова сегрегація: на польському підприємстві українців позначили синьо-жовтим одягом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна