Зі стадіону в Пхенчхані витурили росіян із радянським прапором

 

На Олімпійських іграх-2018 в Пхенчхані групу росіян вивели зі стадіону через демонстрацію прапора з гербом СРСР і Леніним.

Як повідомляє “Газета.ру“, інцидент стався 13 лютого. Російські вболівальники прийшли з прапором із зображенням радянської символіки на червоному прапорі на змагання з лижних гонок.
Спочатку стюарди просили їх віддати прапор, але росіяни відмовили. Тому їх вивели за межі стадіону.

Один з безпосередніх учасників конфлікту – “Олексій з Колими”, як він сам себе назвав, – прокоментував “Газеті” ситуацію, підкресливши, що організатори в даному випадку нібито “пішли проти правил”.
“Ось так русскіх затискають. Не дають нормально повболівати. Ці прапори не заборонені, ми читали правила і питали у російських волонтерів”, – заявив він.

Співробітники стадіону зазначили, що в Південній Кореї на державному рівні заборонена комуністична символіка.

Крім того, нагадаємо, через дискваліфікацію збірної Росії на допінг на Олімпіаді-2018 заборонена символіка РФ як країни, що офіційно не бере участі в Іграх (незабанені спортсмени РФ виступають як ОАР – Олімпійські атлети Росії).

Читайте також:
Вхурделило: олімпійський Пхенчхан накрило ураганом, глядачів евакуювали

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна