Генсек НАТО зустрінеться з Порошенком

 

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зустрінеться з президентом України Петром Порошенком на цьому тижні в Мюнхені.

Як повідомляє “Новинарня“, про це генсек Альянсу повідомив  на брифінгу в Брюсселі.

“Україна партнер НАТО. Ми продовжуємо працювати з Україною. Ми підтримуємо територіальну цілісність України. Ми будемо продовжувати підтримувати Україну”, – заявив Столтенберг.

Нагадаємо, 9 лютого, у відповідь на мовне питання у законі про освіту, Угорщина заблокувала засідання комісії НАТО-Україна на рівні глав Міноборони. Попри прохання України та згоду найвпливовіших членів Північноатлантичного альянсу, в Брюсселі так і не підтвердили дату засідання комісії Україна-НАТО.

У США закликали Угорщину припинити “блокаду” комісії НАТО-Україна.
Посол Сполучених Штатів Америки при НАТО Кей Бейлі Хатчисон заявила, що США підтримує проведення засідань комісії НАТО-Україна на всіх рівнях, які продовжує блокувати Угорщина. Посол зазначила, що країни повинні вирішити проблему у відповідності до міжнародного права.

Читайте також:

У Києві визнали, що Угорщина блокує розвиток відносин України й НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна