У Києві угорський ресторан відмовився обслужити заступницю міністра українською мовою




Ресторан “Угорський дім” (Magyar Haz) у Києві відмовився обслужити українською мовою заступника міністра соціальної політики Наталію Федорович.

Про це чиновниця повідомила на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Щойно у закладі під назвою «Угорський дім» (Велика Васильківська 111/113) мені категорично відмовили в обслуговуванні державною мовою. Спочатку – офіціант, а потім – адміністратор. Навіть зауваження та великі прохання були безрезультатні. Ще раз – це була категорична позиція работників закладу. Висновки робіть самі”, – написала Федорович увечері в суботу, 10 лютого.

 

Цей допис викликав значний резонанс у соцмережах. Судячи з усього, обурені користувачі засипали сторінку ресторану у “Фейсбуці” негативними відгуками, бо станом на вечір 11 лютого сторінка цього досить популярного закладу була закрита для доступу.

Перед тим “Угорський дім” намагався перепросити за інцидент.

“Просимо вибачення, що у вас склалося таке враження. Так, у нас є співробітники, які володіють різними мовами. Оскільки офіціант, яка вас обслуговувала, не володіє вільно українською, вам було запропоновано зачекати на іншого. Надалі будемо уважнішими в таких питаннях”, – переконували в ресторані.

 

Сама Федорович в іншому пості закликала людей утримуватися від насильства.

“Я дуже прошу вас пам’ятати про те, чим ми – українці відрізняємося від деяких громадян країни-агресора. Ми живемо в цивілізованій країні і будуємо цивілізоване суспільство. Суспільство без насильства. Я закликаю вас утриматися від грубості, а тим більше – від радикальних емоційних закликів як при поширенні, так й при обговоренні мого допису. Замість того, аби витрачати час та сили на надмірну рефлексію навколо проблеми, краще зосередитися на її вирішенні. Адже ми українці”, – написала заступниця міністра.

Читайте також:
Як представники В-4 запевняли Україну в підтримці і що відповів посол Угорщини про мову в освіті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна