Американський розвідник здійснив черговий вояж над Донбасом і Кримом

 

Великий безпілотний літальний апарат ВПС США провів розвідувальний політ уздовж лінії розмежування на Донбасі, біля узбережжя окупованого Криму і Краснодарського краю Росії.

Про це йдеться у моніторингових даних західних авіаційних ресурсів, передає агенція “Інтерфакс-Україна”.

Стратегічний розвідник RQ-4B Global Hawk із бортовим номером 11-2048 вилетів вранці в неділю, 11 лютого, з авіабази Сігонелла на Сицилії (Італія) та більше чотирьох годин курсував уздовж лінії розмежування на Донбасі.

Близько 12:00 дрон попрямував до Криму і зробив не менше чотирьох прольотів від найзахіднішої точки півострова уздовж його південно-західного і південного узбережжя, а також Краснодарського краю до Сочі.

Політ здійснювався на висоті понад 15 тисяч метрів і швидкості близько 600 км на годину.

Зазначається, що такий безпілотник міг спостерігати за всією територією Криму.

Як інформувала “Новинарня“, розвідники Global Hawk зі США здійснювали такі польоти в районі Донбасу та Криму вже багато разів за останні місяці.

У кінці січня російський літак перехопив американського авіарозвідника над Чорним морем, що спричинило різку реакцію США.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна