Звільнено військкома з Луганщини, який негідно повівся із вдовою загиблого воїна, – ЗМІ

 

Військового комісара райцентру Сватове (Луганська область) Валентина Мітрова, який неналежним чином повівся із вдовою загиблого воїна Сахіба Атакішиєва, знято з посади.

Про це повідомила журналістка й волонтер Ольга Решетилова за результатами розмови з командувачем Сухопутних військ ЗСУ Сергієм Попком.

“Щойно доволі конструктивно поспілкувалася з командувачем Сухопутні війська ЗС України генерал-полковником Попком Сергієм Миколайовичем щодо ситуації з нагородженням  Сахіба Атакішиєва. Отже, військового комісара Валентина Мітрова знято з посади. «Мітрова як воєнкома більше не існує, можете бути впевнені. І це пов’язано не тільки з нагородженням, а й з хабарництвом та іншими попередніми його прорахунками»”, – процитувала Решетилова у “Фейсбуці” слова командувача СВ ЗСУ.

Вона також зазначила, що перевірка проводиться й щодо заступника начальника обласного військкомату, полковника Олега Моцпана, який “покриваючи Мітрова, вмовив вдову писати пост про те, що вона до нього претензій не має”.

“Сподіваюся, буде з’ясовано обставини не тільки по вчорашній ситуації, а й по його зв’язках з окупованими територіями, некомпетентності, хабарництву”,  – зауважила представниця Медійної ініціативи за права людини.

Вона також висловила надію, “що штаб Сухопутних військ не омине увагою і військового комісара Луганської області, до якого теж є чимало питань” і який “першим взявся репостити інформацію прес-служби “сухопутки” зі звинуваченням Решетилової в поширенні неправдивої інформації.

Як писала “Новинарня“, скандал виник після того, як військком Сватового Валентин Митров привіз дружині загиблого Сахіба Атакішиєва орден “За мужність”, присуджений посмертно указом президента України, і без жодних урочистостей “вручив” його в кутку місцевого бару, де вона працює адміністратором.
Решетилова тоді зазначила, що обурені таким ставленням до загиблого земляка місцеві активісти телефонували в Міністерство оборони, де їм “порадили забрати у дружини орден, самим організувати урочистості і вручити його повторно”.

Після цього прес-служба Сухопутних військ поширила закритий допис вдови Атакішиєва Маргарити, в якому вона зазначає, що “не має значення, в якій обстановці” їй вручили орден, і дякує всім, хто впродовж року після загибелі чоловіка підтримував його родину.

“До речі, про прес-службу. Я не буду вимагати вибачень від її керівника, мені ці вибачення до спини. Просто скажу, що якби ви вчора по-людськи написали, що Мітрова знято з посади, без виправдань і звинувачень мене – я би вам щиро подякувала, рейтинг “сухопутки” і командувача би сильно виріс в очах українців, а справу було б зам’ято. Але ви вчинили, наскільки вистачило вашого куцого розуму, тому тепер будете мати тривале продовження і затятого ворога в моїй особі”, – написала з цього приводу Решетилова.

Вона також зазначила, що генерал Попко дав розпорядження ще раз провести роз’яснення серед співробітників комісаріатів про те, що нагородження воїнів повинні проходити в урочистій обстановці і з усією повагою.

Читайте також:
На Луганщині затримали працівника військкомату,
який оформляв військові квитки за гроші

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна