МОУ: в зоні АТО – чотири обстріли за добу на Донеччині, ще один – з території Росії

 

Минулої доби, 8 лютого, в зоні АТО бойовики “проявляли незначну активність”.
Про це на брифінгу сказав Дмитро Гуцуляк, речник Міністерства оборони України з питань АТО.

За даними штабу, незаконні збройні формування здійснили чотири обстріли українських позицій, у тому числі із застосуванням 120-мм та 82-мм мінометів.

Усі обстріли відбулись на Донецькому напрямку.

У районі Широкиного бойовики випустили 12 мін калібру 120-мм у бік українських позицій. Неподалік Водяного та Пісків бойовики обстрілювали українські позиції з 82-мм мінометів та гранатометів, загалом випустивши 9 мін.
Українські військові вогонь у відповідь не відкривали.

Внаслідок бойових дій один український військовий отримав бойове травмування.

Також полковник Гуцуляк повторив інформацію штабу АТО, відповідно до якої вчора, близько 12:30, українські підрозділи, які забезпечують охорону державного кордону, піддалися провокативному обстрілу зі стрілецької зброї з території Російської Федерації.

“Вогонь вівся з району населеного пункту Ушаковка, Ростовської області.  Жоден з наших військових не постраждав, вогонь у відповідь не відкривався”, – зазначив речник МОУ.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна