Активісти вимагають зняти воєнкома з Луганщини, який зневажив дружину загиблого воїна

 

Ольга Решетилова
журналістка, волонтер, координатор Медійної ініціативи за права людини

(FB)

На фото – Атакішиєв Сахіб Магеррам Огли.
Сержант 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Азербайджанець за походженням, який добровольцем пішов захищати Україну. Сахіб та його родина вже давно проживали у Сватовому і вважали українську землю рідною.

13 березня 2017 року Сахіб загинув в Авдіївці. Сватівчани з почестями провели його в останню путь. А нещодавно президент України підписав указ про нагородження Сахіба Атакішиєва Орденом за мужність (посмертно).

Орден, який Сахіб заслужив кров’ю, було доручено вручити родині місцевому сватівському воєнкому. Що він і зробив. Привіз його дружині Маргариті за місцем роботи – у місцевий бар, де вона працює адміністратором. Там саме прибирали столи після чергового застілля, обідали далекобійники і гучно грала музика – чудова атмосфера для вручення ордена.

Воєнком – підполковник Валентин Митров (обов’язково запам’ятайте це ім’я) відвів вдову в дальній куток, поклав на стіл орден, швидко зачитав наказ і зробив кілька фоток для звітності. Колеги вдови зрозуміли, що відбулося, тільки після того, як почали розпитувати заплакану Маргариту.

Обурені таким ставленням до загиблого земляка місцеві активісти телефонували в Міністерство оборони, де їм порадили забрати у дружини орден, самим організувати урочистості і вручити його повторно.

І пообіцяли, що підполковник Митров у Сватовому не назавжди, колись він піде на підвищення і буде переведений в інше місто.

Місцеві кажуть, що сім’я Митрова живе в “ЛНР”, що він торгує військовими квитками і бухає до епілептичних припадків. Я цього не знаю – не перевіряла.

Але мені вистачає його ставлення до загиблих воїнів. Я хочу, щоб сватівський воєнком, підполковник Валентин Митров став знаменитим настільки, щоб йому не залишилось місця в рядах Збройних сил України.

І щоб ця історія стала відомою в усіх військкоматах країни. Бо Митров – один із десятків таких тварюк, для яких на четвертому році війни військкомати лишаються лише вигідним бізнесом, а ті, хто пішов воювати, – лише лохами, які відмовилися їм платити.

Допоможіть, будь ласка, репостом.

Читайте також:
На Луганщині затримали працівника військкомату, який оформляв військові квитки за гроші

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна