Порушень режиму тиші збільшилось на 30%, – СММ ОБСЄ

Минулого тижня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала, що кількість обстрілів у зоні АТО збільшилося на 30% у порівнянні з позаминулим тижнем. Близько половини усіх випадків порушення режиму тиші – 3200 – зафіксували у трикутнику Ясинувата-Авдіївка-Донецький аеропорт.

Як передає “Новинарня“, про це повідомляє перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг.

Місія зафіксувала 91 випадок застосування забороненого Мінськими угодами озброєння минулого тижня – це втричі більше, ніж за тиждень до того. Загалом 56 одиниць озброєння були розміщенні з порушенням встановлених ліній відведення, 49 з них – на підконтрольних українському уряду територіях. Безпілотник СММ ОБСЄ зафіксував 7 зенітних комплексів, розміщених поміж цивільних будинків у Макіївці, яка контролюється так званою «ДНР». Ще один зенітний комплекс зафіксували у підконтрольному уряду Відродженні.

«Деякі з зафіксованих минулого тижня порушень припинення вогню були спрямовані проти спостерігачів СММ ОБСЄ», – зазначив Александр Хуг. Один такий випадок зафіксували 2 лютого поблизу підконтрольної так званій «ДНР» Ясинуватої. Також минулого тижня зафіксували 2 напади на безпілотні літальні апарати Спеціальної моніторингової місії – обидва у підконтрольних українському уряду районах.

Александр Хуг додав, що вчора СММ ОБСЄ підтвердила інформацію про 3 дітей, які отримали поранення позавчора ввечері у Красногорівці.

Читайте також:
Спостерігачі ОБСЄ потрапили в зону обстрілу “із заходу” під Ясинуватою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна