Нижня палата Конгресу США схвалила законопроект про сприяння Україні в кібербезпеці

 

Палата представників Конгресу США схвалила проект “Закону про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки”, спрямований на просування активнішої взаємодії між Україною і Сполученими Штатами у сфері кібербезпеки в умовах протидії російській гібридній агресії.

“За ухвалення проекту в середу, 7 лютого, проголосували 404 конгресмени, повідомляє посольство України в США.

“Документ передбачає допомогу Україні в удосконаленні стратегії кібербезпеки, зокрема, щодо посилення захисту комп’ютерних мереж органів державної влади, зменшення залежності України від російських інформаційних та комунікаційних технологій, сприяння участі України у програмах обміну інформацією”, – йдеться у повідомленні посольства на ФБ -сторінці.

“У законопроекті підтверджується відданість Сполучених Штатів Америки Хартії про стратегічне партнерство між Україною та США, Будапештському меморандуму про гарантії безпеки, підтримці співробітництва нашої держави з НАТО”, – зазначає диппредставництво.

Співавторами документа виступили члени Конгресового українського кокусу – конгресмен-демократ Брендан Бойл та конгресмен-республіканець Брайан Фітцпатрік.

Перед набуттям чинності законопроект має бути проголосований також Сенатом та підписаний президентом США.

Читайте також:
Турчинов відкрив при РНБО Центр реагування на кіберзагрози

У ЗСУ можуть з’явитися кібервійська

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна