Центральний блок ракети Falcon Heavy не зміг приземлитися. ФОТО

 

Центральний прискорювач надважкої ракети Falcon Heavy не зміг приземлитися на плавучу платформу в Атлантичному океані.
Про це голова SpaceX Ілон Маск повідомив на прес-конференції за підсумками запуску, передає The Verge.

На розгінному блоці багаторазового використання спрацював лише один із трьох двигунів, необхідних для посадки на автономну баржу “Of Course I Still Love You” (“Звичайно, я все ще люблю тебе”), і блок упав в океан на швидкості близько 483 км/год за сто метрів від неї.

При цьому під час падіння пошкодження отримала й сама плавуча платформа, зокрема – вийшли з ладу два двигуни.

В ході прямої трансляції запуску з центральним розгінним блоком зник зв’язок.

Два інших прискорювача Falcon Heavy, які вже використовувалися раніше, успішно й одночасно приземлилися на наземні майданчики (на фото).

Як повідомляла “Новинарня“, ракета Falcon Heavy стартувала з космодрому на мисі Канаверал у Флориді о 22:45 6 лютого. З її допомогою на орбіту Землі виведений електрокар Tesla, який незабаром буде виведений на траєкторію відльоту до Марса.

A SpaceX Falcon Heavy rocket lifts off from historic launch pad 39-A at the Kennedy Space Center in Cape Canaveral, Florida, U.S., February 6, 2018. REUTERS/Thom Baur

Як йдеться в прес-релізі SpaceX, Falcon Heavy стала найпотужнішою у світі ракетою з можливістю підняття на орбіту майже 64 метричних тонн, що більше, ніж літак “Боїнг-737”, завантажений пасажирами, екіпажем, багажем та пальним.

Spectators at Cocoa Beach watch SpaceX’s first Falcon Heavy rocket launch from the Kennedy Space Center, Florida, U.S., February 6, 2018. REUTERS/Gregg Newton

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна