Генштаб ЗСУ потренувався працювати як орган Ставки Верховного Головнокомандувача

 

У Генеральному штабі ЗС України відбулося командно-штабне тренування з організації роботи ГШ як робочого органу Ставки Верховного Головнокомандувача.
Як передає “Новинарня,” про це в середу, 7 лютого, повідомила прес-служба Генштабу.

“Мета тренувань – вивчення спроможностей Генерального штабу Збройних Сил України виконувати завдання у якості робочого органу Ставки Верховного Головнокомандувача у ході стратегічного планування застосування Збройних Сил України та інших військових формувань і правоохоронних органів, при передачі функцій безпосереднього управління військами (силами) до Об’єднаного оперативного штабу Збройних Сил України”, – йдеться в повідомленні.

В ході тренування було відпрацьовано питання щодо організації планування, мобільності та ефективності застосування ЗС України, інших складових Сил оборони, визначення потреб на застосування Сил оборони в разі відсічі агресії та здійснення стратегічного керівництва Збройними силами України.

Захід відбувся відповідно до указу президента “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України “Про Ставку Верховного Головнокомандувача”.

За результатами проведення командно-штабних тренувань підготовлено пропозиції щодо вдосконалення структури, організації та порядку діяльності Робочого органу Ставки Верховного головнокомандувача з послідовним приведенням його структурних підрозділів у відповідність із J-структурою штабів країн-членів НАТО.

Читайте також:
Порошенко затвердив рішення про Ставку Верховного Головнокомандуючого

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна