Жінку-оператора з Нацгвардії за держзраду посадили на 4 роки

 

Солом’янський районний суд Києва виніс вирок жінці-військовослужбовцю Нацгвардії, обвинуваченій у державній зраді – чотири роки позбавлення волі.

Про це 6 лютого повідомив прес-центр Служби безпеки України.

За даними СБУ, засуджену, яка працювала техніком-оператором відділу інформаційного забезпечення Центральної бази зберігання Нацгвардії, завербував генштаб збройних сил РФ під час її поїздки до рідної сестри у Москву.

СБУ з’ясувала, що після цього нацгвардійка збирала та передавала спецслужбам РФ відомості, які становлять державну таємницю.

Правоохоронці затримали її у жовтні 2017 року.

Під час досудового слідства жінка повністю розкаялась у діях на шкоду національним інтересам України та надала повне сприяння слідству, зазначили в СБУ.

“Враховуючи обставини, суд обрав їй міру покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі”, – сказано в повідомленні.

Як інформувала “Новинарня“, про те, що СБУ викрила жінку-техніка з Нацгвардії, яка передавала секрети в Росію, стало відомо в жовтні 2017 року.

“Підібрані за завданням спецслужб РФ файли з майже 40 документами жінка копіювала та надсилала з власного планшета через секретний чат, створений замовниками в одному з інтернет-комунікаторів”, – повідомляв тоді прес-центр СБУ про обвинувачену за статтею 111 ККУ.

Читайте також:
Завербований ФСБ Росії заробітчанин із Чернігівщини здався СБУ

Львівська прикордонниця виявилася адміністратором
“сепарських” груп у соцмережах

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна