Будівля УПЦ МП біля Десятинної церкви побудована незаконно – Мінкультури

 

У міністерстві культури заявляють, що мала архітектурна форма УПЦ МП, яку звели біля фундаменту Десятинної церкви у Києві, є незаконною і готують судові позови.

Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на сайт міністерства.

У міністерстві каплицю УПЦ МП визнали незаконною забудовою – малою архітектурною формою, і заявили, що вона незаконно розміщена на території Національного музею історії України.

“Єдиним законним користувачем земельної ділянки станом на сьогодні є Національний музей історії України. Законні права НМІУ, як землекористувача, порушено протиправними діями релігійної громади УПЦ”, – наголошують у мінкульті.

Міністерство доручило невідкладно вжити заходів “по усуненню перешкод щодо користування земельною ділянкою”, “зокрема, шляхом пред’явлення відповідних судових позовів”.

Мінкульт візьме участь у розгляді справи та повторно надішле до правоохоронних органів звернення, спрямовані на захист пам’ятки національного значення “Місто Володимира – дитинець стародавнього Києва з фундаментом Десятинної церкви”.

Як відомо, архітекторів Олександра Горбаня та Олексія Шемотюка, підозрюваних у підпалі самобуду УПЦ Московського патріархату, відпустили на поруки народних депутатів.

Читайте також:
Протистояння під “МАФом” УПЦ МП на Десятинній: прокуратура підтримала протест

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна