Саакашвілі програв апеляційний суд щодо статусу біженця. ОНОВЛЕНО

 

Київський апеляційний адміністративний суд визнав законною відмову Державної міграційної служби надати статус біженця або особи, що потребує додаткового захисту, екс-президентові Грузії Міхеїлу Саакашвілі.

Таке рішення на засіданні 5 лютого озвучив головуючий суддя Андрій Коротких, повідомляє “Українська правда“.

“Суд постановив: апеляційні скарги ДМС та Саакашвілі залишити без задоволення, а рішення Окружного суду від 3 січня залишити без змін”, – сказав суддя.

Рішення набирає чинності з 5 лютого.

Один із захисників Саакашвілі Руслан Чорнолуцький заявив, що це рішення дає владі “багато підстав” реалізовувати плани щодо “можливого незаконного видворення Саакашвілі з країни та можливої незаконної екстрадиції“.

Адвокат також запевнив, що це рішення оскаржать у касації.

“Нами буде оскаржено це рішення у касаційній інстанції. Якщо суд в касаційній інстанції не підтримає наші позиції, то ми будемо далі рухатись для захисту Саакашвілі. Є ще європейські інстанції“, – сказав Чорнолуцький.

На початку засідання адвокат вкотре заявив, що не довіряє колегії суддів, бо не отримав повного пакету документів про автоматичний розподіл суддів.

Також адвокати Саакашвілі просили суд перенести розгляд апеляції у зв’язку з низкою інших судових процесів, але суд у цьому клопотанні відмовив.

Сам Саакашвілі біля будівлі суду заявив, що більше не братиме участі в засіданнях.

“Суд відхиляє клопотання за клопотанням. Так і не отримали відповіді про те, яким чином змінювали суддів в цьому процесі. Потреби [моєї] подальшої присутності на цьому засіданні я не бачу. Вони хочуть імітувати юридичну процедуру, тому залишаться мої юристи. Я також продовжую ходити в суди заради людей, які приходять підтримати мене. Але і вони радять мені не ходити на ці керовані згори засідання”, –  пояснив Саакашвілі у “Фейсбуці”.

“Краще за цей час я займусь втіленням нашого з вами плану до 18 лютого, про який домовились на Марші за майбутнє“, – додав Саакашвілі.

Як повідомляє “УП”, розгляд апеляції на рішення про визнання законною відмови Державної міграційної служби надати Саакашвілі статусу біженця продовжився за присутності двох адвокатів Саакашвілі – Руслана Чорнолуцького та Павла Богомазова.

Читайте також:

За два тижні до “імпічменту”. Як у Києві пройшов марш Саакашвілі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна