Активісти закликають приєднатися до акції “Потяг на Маріуполь”, щоб скоротити час доїзду з Києва

 

Активісти з Маріуполя та Києва проводять акцію “Потяг на Маріуполь“, мета якої – звернути увагу на проблему сполучення між цими двома містами.

Про це “Новинарні” повідомили ініціатори акції.

Мета проекту, який започаткували Ольга Гвоздік та Христина Морозова, – скоротити час подорожі між Маріуполем та Києвом. На сьогодні він становить 17 годин та 18 годин 45 хвилин

“За 18 годин можна потрапити в іншу країну, 18 годин жоден пристрій не витримує заряду, а без розеток та інтернет-покриття людина перебуває в певній ізоляції від зовнішнього світу цілих 18 годин”, – наголошують ініціатори акції “Потяг на Маріуполь”.

Вони додають, що час прибуття поїздів дуже незручний: до столиці потяг прибуває о 13:15, а до Маріуполя – о 12:05, тобто половину дня людина втрачає ще в потязі.

“Це незручно для мешканців Маріуполя, представників малого та середнього бізнесу, тих, хто відвідує місто (волонтерів, військових, представників зарубіжних фондів, та всього населення з інших міст України), але й відрізає Маріуполь від усієї країни, перетворюючи на острів”, – вважають активісти.

“ПАТ «Укрзалізниця» це влаштовує. Нас це не влаштовує. Ми повернемо Донеччину і виграємо війну, тільки якщо люди з усіх регіонів України зможуть їздити одне до одного, спілкуватися, вести бізнес, знаходити спільну мову“, – зазначають вони, акцентуючи на на важливості логістики для реінтеграції сходу України.

Координатори проекту розробили два варіанти зміни маршруту чинних поїздів на Маріуполь, які дозволять скоротити час у дорозі на 3 або навіть 5 годин (поїзди до Києва та Маріуполя в такому разі прибуватимуть о 9:25 та 9:55).

Ознайомитися з їхніми пропозиціями, підтримати проект “Потяг на Маріуполь” і підписати колективне звернення до “Укрзалізниці” з проханням його реалізувати можна на сайті ініціативи, а обговорити ініціативу – на сторінці проекту у “Фейсбуці.

“Маріуполь-Київ – не єдиний маршрут, який вимагає перегляду. Якщо все вийде, далі ми зможемо покращувати сполучення з іншими містами. Приєднуйтеся, нас мають почути!” – наголошує Ольга Гвоздік.

Проект “Потяг на Маріуполь” уже підтримали на своїх сторінках у “Фейсбуці” Сергій Жадан, організатори фестивалю “Гогольфест” та інші діячі культури й лідери суспільної думки.

Читайте також:
В УЗ пояснили, чому не відмовляться від назви “Південно-Західна залізниця”,
яка є спадщиною Російської імперії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна