Відомий волонтер АТО – переселенець з Донецька Леонід Краснопольський загинув в ДТП

 

 

Відомий український військовий волонтер і дизайнер, переселенець з Донецька Леонід Краснопольський загинув у ДТП.

Смертельна автомобільна аварія сталася вдень у неділю, 4 лютого, в Дніпрі на набережній Перемоги.

Про смертельну аварію, в якій загинув волонтер, пише місцевий сайт “Інформатор”.
Автомобілі рухалися в попутному напрямку по набережній в бік кільця. Водій KIA – Краснопольський – здійснював розворот ліворуч, коли Toyota Prado протаранила його в бік у місці водія.
Внаслідок удару ліва сторона кузова КІА була сильно деформована, водій отримав не сумісні з життям травми. Медики констатували смерть на місці аварії.

“Інформатор” також поширює відео з місця ДТП:

Про загибель волонтера повідомила також його дружина Ольга на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

Леонід Краснопольський до війни жив у Донецьку, був дизайнером одягу. За підтримки Михайла Вороніна відкрив своє ательє, випустив колекцію одягу своєї марки – Menstown.

Разом зі своєю дружиною у 2014 році Леонід почав допомагати українській армії на блокпостах.
Через деякий час на нього написала донос 19-річна дочка партнерки по ательє, і Краснопольський протягом чотирьох днів перебував у бойовиків “на підвалі” в Донецьку – ув’язнений в будівлі обласного СБУ, де його допитував слідчий з РФ.
Краснопольський був звільнений за обміном і виїхав до Дніпра.

Там він шив одяг, бронежилети та рюкзаки для бійців АТО, збирав і передавав допомогу для фронту.
Також відкрив інтернет-магазин hunta.in.ua, продавав аксесуари й футболки з українською патріотичною символікою.

У соцмережах згадують старий допис покійного патріота:

“Всім – доброго часу доби. Мене звуть Леонід. Я волонтер. Сьогодні я задумався ось про що: я зараз живу в Дніпропетровську, у мене мирне небо над головою, в місті торгівля йде, бізнес-центри і торгові центри працюють, люди поспішають у своїх справах… Ніяких придурків з автоматами, ніяких найманців із сусідніх держав на вулиці… Люди більше посміхаються тут, не бояться говорити вголос…

Так, не все так гладко, як здається на перший погляд, проблеми є. Але в Донецьку – я це так не цінував. Це все було звичайними речами для мене. Я думав, що так буде завжди.

Знаєте, кажуть, що війна показує людей такими, якими вони є насправді. Війна змінює людей, ламає долі і світогляд людей, змінює життєві цінності і пріоритети, які були важливі раніше, до війни.

Війна змінила і моє життя: після полону ДНР я зарікся зробити все можливе, щоб цей бардак не поширився по всій країні. Я отримав дуже жорсткий урок: цінувати мирне небо потрібно, поки воно є”.

Читайте також:
У страшній ДТП на Рівненщині загинули
п’ять відомих політологів та активістів

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна