У Міноборони розповіли про стан двох поранених та обстріл місії ОБСЄ

 

Минулої доби, 3 лютого, в зоні АТО незаконні збройні формування здійснили п’ять прицільних обстрілів українських позицій. При цьому бойовики збільшили кількість випущених мін, застосувавши 58 снарядів із мінометів калібрів 120 та  82 мм.
Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО Дмитро Гуцуляк.

За його словами, українські військові тричі відкривали вогонь у відповідь із незаборонених Мінськими угодами озброєнь.

На Луганському напрямку бойовики тричі прицільно обстріляли українські позиції. Зокрема приблизно з 16:00 бойовики протягом майже двох годин обстрілювали українські опорні пункти в районі Лозового, Луганського та Зайцевого з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Поблизу Луганського бойовики випустили 23 снаряди з 120 та 82 мм мінометів. Також незаконні збройні формування вели вогонь з озброєння БМП та спареної зенітної установки ЗУ-23-2.

На Донецькому напрямку бойовики здійснили два прицільні обстріли: поблизу Авдіївки та Новотроїцького.
“Після 11:00, протягом години, бойовики російсько-окупаційних військ випустили в бік оборонців Авдіївки 25 снарядів з мінометів калібру 82 мм”, – деталізував полковник Гуцуляк.
Після 23:00 бойовики випустили десять 82-мм мін по українських позиціях поблизу Новотроїцького.

Внаслідок бойових дій двоє українських військових отримали поранення, їх доставили у шпиталі для надання медичної допомоги. Один поранений перебуває в задовільному стані, другий – у важкому.
При цьому Гуцуляк не уточнив місце, в якому армійці зазнали ушкоджень.

Крім того, речник МОУ заявив, що обстріл групи спостерігачів СММ ОБСЄ 2 лютого після 13:00 в районі Ясинуватої “був черговим актом залякування” представників патруля Місії з боку незаконних збройних формувань.
За словами полковника Гуцуляка, члени СММ перебували за 2 км на схід від лінії зіткнення. В цей час незаконні збройні формування з боку Ясинуватої вели також провокативний обстріл позицій сил АТО біля Авдіївки.

“Такі деструктивні дії представників російських окупаційних військ давно стали нормою їхньої поведінки відносно міжнародних спостерігачів та свідчать про небажання дотримуватися будь-яких угод”, – сказав речник Міноборони.

Нагадаємо, СММ ОБСЄ повідомляла про обстріл свого патруля із західного напрямку. Як повідомляв штаб АТО, приблизно в цей час вівся вогонь у бік Авдіївки з окупованої території.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна