Спостерігачі ОБСЄ потрапили в зону обстрілу “із заходу” під Ясинуватою

 

Спостерігачі Спецільної моніторингової місії ОБСЄ потрапили в район обстрілу недалеко від підконтрольного “ДНР” міста Ясинувата.
Імовірно, зі стрілецької зброї вдень у п’ятницю, 2 лютого, стріляли з українського боку.

Як повідомляє прес-служба СММ ОБСЄ, “коли о 14:08 п’ятеро членів патруля стояли між броньованими автомобілями СММ, вони почули, як над їх головами зі свистом пролетіли три кулі з заходу на схід, і побачили, що одна з куль влучила в 10-15 метрах на схід від них”.

Спостерігачі негайно покинули цей район і повернулися на свою базу в Донецьку.

Крім того, місія ОБСЄ зафіксувала вибухи, перехресні черги і постріли з великокаліберних кулеметів.

“В період з 13:00 до 13:50 команда Місії зафіксувала п’ять вибухів невизначеного походження, 11 пострілів із 30-мм гармати бойової машини піхоти (БМП-2), а також 34 черги і постріли з великокаліберного кулемета і стрілецької зброї — все в 1-2 км до заходу. З 13:50 до 14:08 спостерігачі чули численні перехресні черги і постріли з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в 1-2 км на захід”, – йдеться в повідомленні

Як повідомляв штаб АТО, за минулу добу бойовики чотири рази обстрілювали позиції сил АТО, в результаті чого були поранені троє військових ЗСУ під Авдіївкою (цей район бойовики обстрілюють з-під сусідньої Ясинуватої).
Речник МОУ підтвердив, що сили АТО відкривали вогонь у відповідь зі стрілецької зброї.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна