СБУ затримала в Житомирі “смотрящего”-вбивцю із Закавказзя, який ховався в Севастополі

 

Співробітники Служби безпеки України за інформацією Інтерполу затримали в Житомирі громадянина однієї із закавказьких країн, який перебував у міжнародному розшуку Інтерполу за вбивство.

“У рамках відкритого кримінального провадження правоохоронці встановили, що кримінальний елемент мав статус «смотрящего» за одним із виправних закладів обласного центру.
Наприкінці весни 2016 року в розважальному закладі Житомира він застрелив представника конкуруючого угруповання. Зловмисник втік із місця злочину, тривалий час переховувався у тимчасово анексованому Севастополі, на території РФ та був оголошений у міжнародний розшук.
За інформацією спецслужби, наприкінці січня зловмисник отримав гарантії «безпеки» від одного із авторитетних «злодіїв у законі». В обхід встановлених пунктів пропуску він повернувся з РФ до Житомира, де планував перерозподілити сфери впливу серед діаспор вихідців із країн Кавказького регіону”, – повідомляє прес-центр СБУ 2 лютого.

Оперативники СБ України затримали зловмисника  на автостоянці поблизу торговельно-розважального центру.

Під час обшуків помешкань, де він переховувався, правоохоронці вилучили наркотики та два пістолети із набоями.

Наразі іноземець утримується під вартою.

У спільній операції із затримання небезпечного зловмисника були задіяні співробітники Управління СБ України в Житомирській області, Управління карного розшуку ГУ Національної поліції та бійці спецпідрозділу поліції КОРД.

Читайте також:
СБУ затримала підозрюваного у замаху на вбивство військових кур’єрів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна