В останній вечір січня бойовики били по втраченій Новоолександрівці та Кримському, – МОУ

 

Минулої доби, 31 січня, в зоні АТО бойовики вчинили п’ять прицільних обстрілів позицій Збройних сил України, відновивши обстріли меж мирних населених пунктів із заборонених Мінськими угодами видів озброєнь.
Про це повідомив Дмитро Гуцуляк,  речник Міністерства оборони України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

На Луганському напрямку незаконні збройні формування здійснили три обстріли після після 21:00. Українські позиції довкола Станиці Луганської бойовики обстріляли із стрілецької зброї, а поблизу Новоолександрівки – села в “сірій зоні”, яке днями зайняли ЗСУ – протягом майже двох годин обстрілювали українські опорні пункти із озброєння БМП та мінометів, випустивши 10 мін калібру 82-мм.

“Окрім того, російсько-окупаційні війська з 21:30, протягом 20 хвилин, з мінометів калібру 120 мм підступно обстріляли околиці прифронтового Кримського, де розірвалися три міни цього калібру. За попередньою інформацією, потерпілих серед мирного населення немає”, – додав речник Міноборони з АТО.

На Донецькому напрямку зафіксували два порушення режиму тиші з боку бойовиків.

“У передобідню пору незаконні збройні формування понад півгодини обстрілювали опорні пункти українського війська на підступах до Павлополя, що на Приморській ділянці нашої оборони. Зокрема, тут працювали снайпери противника”, – деталізував полковник Гуцуляк.

Близько 14:30 бойовики обстріляли українські позиції поблизу Авдіївки з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Внаслідок обстрілу з боку бойовиків неподалік Авдіївки загинув один український військовий. Внаслідок обстрілів з 82-мм мінометів два українських військових отримали бойові травмування.

Читайте також:
У бою під Авдіївкою загинув молодий десантник з Миколаївщини Ян Пуцулай

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна