У Криму зазнало пошкодження іноземне вантажне судно з українцями в екіпажі

 

У Криму біля берегів Феодосії зазнало зазнав аварії суховантаж під прапором Молдови, в екіпажі якого є українці.

Цю інформацію підтверджує онлайн-сервіс зі стеження за суднами, повідомляє “Крим.Реалії“.

Суховантаж турецької компанії BERG, який ходить під прапором Молдови (IMO: 8896039), близько 11-ї години вечора 31 січня зайшов у Феодосійську бухту, передає MarineTraffic.

Згідно з інформацією на сайті відкритої бази даних суден і портів FleetMon, судно прямувало в турецький порт Бандирма із закритого порту Керч. Як випливає з даних спостереження за судном, 28 січня BERG перебував у російському порту Азов.

На борту суховантажу був екіпаж у складі 12 осіб, в тому числі громадян України і Азербайджану.

Судно отримало пошкодження корпусу, воно стоїть на якорі в феодосійській бухті. Екіпаж евакуювали, повідомляє “РІА Крим” із посиланням на помічника начальника управління МНС Росії в Криму Володимира Іванова. За його словами, зараз проводять обстеження корпусу.

Про причини пошкодження корпусу наразі не повідомляється.

За даними синоптиків, 31 січня в Криму був зафіксований сильний північно-західний вітер 22-27 м/с.

Прокуратура АРК і Міністерство закордонних справ України поки не коментували повідомлення про захід іноземного судна в закритий порт Керч і присутність українських громадян серед членів екіпажу суховантажу.

Як повідомляла “Новинарня“, за даними Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України. у період з 1 грудня 2017 року до 1 січня 2018 року 26 вантажних суден порушили чинну заборону на захід до портів анексованого Криму.

З липня 2014 року уряд України офіційно припинив функціонування всіх портів анексованого Росією Криму, гавані півострова закриті для міжнародного судноплавства.

Читайте також:
Прокуратура Криму нарахувала 665 порушень портового ембарго. Зараз у Керчі порушники з Танзанії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна