На Львівщині військового знайшли повішеним, а на Житомирщині – застреленим

 

За останні півтори доби в тилових частинах Збройних сил України виявлені мертвими два військовослужбовці.

У Яворівському районі Львівщини вранці в четвер, 1 лютого,у лісі поблизу військової частини випадкові перехожі знайшли військового повішеним.
Про це повідомила УНІАН речник військової прокуратури Західного регіону Юлія Галущак.

“Тіло 26-річного молодшого лейтенанта виявили о 8:00 цивільні перехожі у лісосмузі поблизу військової частини. На місці працюють слідчі військової прокуратури та опергрупа поліції”, – сказала речниця.

Причини смерті, а також звідки родом і де проходив службу військовослужбовець, встановлюють.

Водночас, як повідомив на своїй сторінці у “Фейсбуці” координатор громадської організації “Варта 1”, депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич, загиблого виявили в лісі на околиці міста Яворів поблизу військової частини А-0998 (24-та окрема механізована бригада ім. Короля Данила).

У Житомирській області на території однієї з військових частин військовослужбовця знайшли застреленим.
Про це виданню Житомир.info” розповів заступник військового прокурора Житомирського гарнізону майор юстиції Олексій Рихлюк.

“31 січня 2018 року військова прокуратури Житомирського гарнізону отримала інформацію від командування військової частини щодо виявленого військовослужбовця, 1974 р.н., без ознак життя… Було здійснено виїзд до цієї військової частини. На місці було виявлено військовослужбовця без ознак життя, а також без ознак насильницької смерті. Біля вказаного військовослужбовця знаходилася його табельна зброя, пістолет. Також, в ході огляду, вилучено гільзу. Військовослужбовець мав тілесне ушкодження грудної клітини”, – сказав Рихлюк.

Призначені відповідні експертизи. Подія внесена до ЄРДР за ч. 1 ст. 115 (“умисне вбивство”), однак слідством перевіряються версії щодо доведення чоловіка до самогубства та необережне поводження зі зброєю, зазначив прокурор.

Він уточнив, що передсмертної записки поруч із військовим не було.

Читайте також:
Батьки курсанта ХНУПС Зобніна заявляють, що його вбили, – ЗМІ

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна