Молдова висловила обурення з приводу військових навчань Росії у Придністров’ї

 

Міністерство закордонних справ Молдови обурене проведенням чергових військових навчань Росії на території Придністров’я.

Про це йдеться в коментарі молдовського зовнішньополітичного відомства, повідомляє “Укрінформ”.

“Оперативна група російських військ знову проводить військові навчання, мета яких формулюється як «боротьба з тероризмом і знищення умовного супротивника, який використовує зброю масового знищення». МЗС висловлює обурення провокаційною поведінкою незаконно розквартированих російських військ. Стурбованість викликана й тим, що в цих навчаннях беруть участь силові структури невизнаного Придністров’я”, – йдеться у коментарі.

Наголошується також, що МЗС Молдови категорично засуджує такі дії, які безпосередньо загрожують суверенітету держави.

Раніше Молдова звернулася до ООН із проханням включити до порядку денного Генеральної асамблеї питання про повне виведення з території країни російських військ і озброєння.

На території невизнаного Придністров’я розквартирована Оперативна група російських військ (майже 1400 військовослужбовців), а на військових складах в селі Колбасна Рибницького району зберігається більше 20 тисяч тонн боєприпасів.

Читайте також:
У Молдові в обхід президента ввели в дію закон про заборону російських теленовин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна