Уряд виключив п’ять країн з переліку держав для контролю операцій при трансфертному ціноутворенні

 

Кабінет Міністрів України виключив Естонію, Латвію, Грузію, Угорщину й Мальту з переліку держав, операції з резидентами яких визнаються контрольованими для цілей трансфертного ціноутворення.
Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу, 31 січня.

“Ми постійно моніторимо податкові системи інших країн і формуємо списки вимог до українських компаній, які працюють з цими країнами, щоб вони звітували про свій прибуток. Було ухвалено нещодавно рішення про розширення цього списку, туди ввійшли Естонія, Латвія, Грузія, і наші партнери були схвильовані з цього приводу”, – зазначив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Він нагадав, що обговорив це питання з прем’єр-міністром Естонії.

“Ми сьогодні ухвалюємо рішення про скасування цих вимог для Естонії, Латвії, Грузії, Угорщини”, – сказав прем’єр.

За пропозицією міністра фінансів Олександра Данилюка зі списку також виключено Мальту.

Данилюк зазначив, що буде проведено додаткові консультації з міжнародними партнерами. “У деяких країнах є норми, за допомогою яких з України можуть виводитися гроші за нульовою ставкою. Це нас хвилює, бо відбувається витік грошей з країни. Тому ми зараз проведемо консультації”, – сказав міністр.

Як відомо, наприкінці 2017 року Кабінет Міністрів розширив перелік держав, операції з резидентами яких визнаються контрольованими для цілей трансфертного ціноутворення. До переліку держав додано такі країни: Гваделупа, Гватемала, Французька Гвіана, Домініка, Домініканська Республіка, Естонія, Іран, Куба, Лаос, Латвія, Ліван, Маврикій, Мальта, Марокко, Монако, ОАЕ, Сінгапур, Грузія і Угорщина.

Трансфертне ціноутворення – спотворення ціни угоди з метою мінімізації податків.
Принцип ТЦУ заснований на використанні відмінностей у податкових режимах різних країн за взаємною згодою партнерів.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна