Розвідка пояснила, чому на фронті менше обстрілів і що роблять бойовики

 

В останній тижневий період (24-30 січня) на Донбасі відзначається зниження інтенсивності вогневих ударів з боку бойовиків “ДНР/ЛНР”. Зменшення кількості обстрілів з боку противника пов’язано, перш за все, з інспекторської діяльністю в зоні зіткнення спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться у звіті групи “Інформаційний спротив” 31 січня.

“Разом з тим, противник продовжує порушувати і ігнорувати досягнуті домовленості про розведення сил і засобів, а також систематично порушує режим припинення ведення вогню. Цілодобово з боку противника по підрозділах ЗСУ відзначається ведення обстрілу низької інтенсивності”, – сказано у звіті аналітиків, які працюють спільно з українською розвідкою.

При цьому окупанти ведуть тільки прицільний вогонь по заздалегідь розвіданих цілях, зазначають аналітики “ІС”.

Зокрема, за тижневий період артилерійські підрозділи 1 АК “ДНР” і 2 АК “ЛНР” оперативного угруповання російських окупаційних військ здійснили до 20 вогневих нальотів (за минулий тижневий період – близько 30) із 82/120-мм мінометів, 122-мм переносних реактивних пускових установок “Град-П”, БМП і танків.

Найбільш інтенсивно вогневі удари завдавалися противником по позиціях українських військ в районі населених пунктів Троїцьке, Луганське, Авдіївка, Піски, Верхньоторецьке, Лебединське, Павлопіль.

У зв’язку з поліпшенням погодних умов противник активізував ведення розвідки бойових порядків ВСУ із застосуванням БПЛА для нанесення по ним вогневих ударів. Протягом тижня було зафіксовано близько 16 польотів БПЛА, в т.ч. 2 з них – польоти БПЛА “Орлан-10”, які здійснювалися з заходом в оперативно-тактичну глибину оборони українських військ. Також відзначається активізація агентурної розвідки окупантів в прифронтовій смузі на території, контрольованій України.

Основні зусилля командування оперативного угруповання російських окупаційних військ були зосереджені на проведенні перегрупування своїх сил і засобів на низці дільниць, підтримці бойової готовності військ, інженерному обладнанні місцевості (дообладнання в інженерному відношенні ряду займаних ними позицій, довготривалих районів оборони, військової інфраструктури, включаючи дороги і комунікації), проведенні планових заходів з бойової підготовки, перевірки ситуації в підпорядкованих підрозділах, а також підготовці до комплексної перевірки частин і підрозділів 1-го і 2-го армійських корпусів черговою комісією 8-ї армії Південного військового округу ЗС РФ. Початок роботи комісії заплановано на першу декаду лютого.

Розпорядженням російського командування в частинах і підрозділах обох армійських корпусів ОРДЛО встановлено щотижневе (по четвергах) проведення “єдиного дня вогню”, тобто проведення тренувань з управління вогнем артилерії і виконання вправ зі стрільби, що відповідає положенням і планами бойової підготовки з’єднань і частин ЗС РФ, які розміщуються на території Росії.

“Відзначаються безпрецедентні зусилля командування обох «армійських корпусів» окупаційних військ з накопичення палива і боєприпасів, які прибувають з РФ в набагато більших обсягах, ніж в даний період використовують окупаційні війська на Донбасі. При цьому склади, бази зберігання, майданчики зберігання і відстою озброєння і техніки, пункти заправки та технічного обслуговування – роззосереджуються і ретельно маскуються. В цьому відношенні відзначається прагнення російського командування активно використовувати квартали житлової забудови, різного роду логістичні центри, промислові об’єкти і інфраструктуру”, – інформує “ІС”.

Для забезпечення діяльності частин і з’єднань 1 і 2 АК в період з 24 по 30 січня з території Росії було доставлено близько 1500 тонн аливно-мастильних матеріалів (ПММ).

“Протягом останньої доби на товарній залізничній станції Дебальцеве зафіксовано розвантаження боєприпасів (артилерійських 122-мм, 152-мм, мінометних 120-мм). Для розвантаження притягувався автокран, транспорт з боєприпасами вирушав на південний напрямок”, – передає “Інформспротив”.

Нагадаємо, за даними штабу АТО, 30 січня було зафіксовано три обстріли з боку бойовиків ОРДЛО, 29-го – один, 28-го – чотири обстріли, 27 і 26 січня – по одному, 25 і 24 січня – по три, 23 січня – жодного.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна