Харківського соратника Медведчука залишили під арештом ще на два місяці

 

Київський райсуд Харкова продовжив запобіжний захід голові місцевої організації “Український вибір – Право народу” Андрію Лесику, якого підозрюють у сепаратизмі.

“Продовжити підозрюваному Лесику А. А. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в Харківській установі виконання покарань (№27) у межах строку досудового розслідування на 60 днів – до 30 березня 2018 року включно”, – повідомила прес-служба суду 30 січня.

Цим же рішенням суд відмовив у задоволенні клопотання адвоката Лесика про зміну йому запобіжного заходу.

Як відомо, екс-депутат Харківської міськради від партії “Відродження” Андрій Лесик був затриманий на Луганщині і доставлений до суду 15 грудня, йому обрали запобіжний захід у вигляді двох місяців утримання в СІЗО без права застави.
Лесику оголошено підозру у ч. 2 ст. 110 КК України – “посягання на територіальну цілісність і недоторканність України особою, яка є представником влади”.

Лесик – глава харківської організації “Український вибір” Віктора Медведчука. Під час сесій Харківської міськради він неодноразово демонстрував проросійську позицію, говорячи про конфлікт на Донбасі.
17 травня 2016 року Андрія Лесика позбавили мандата депутата Харківської міськради. Таке рішення ухвалила партія “Відродження”, яку в Харкові очолює мер Геннадій Кернес.
Перед тим 9 травня Лесик начепив георгіївську стрічку, чим спровокував конфлікт на Меморіалі Слави в Харкові.

Читайте також:
У Харкові соратника Медведчука винесли з міськради за руки й за ноги. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна