Сурков про зустріч з Волкером: США запропонували “більший конструктив” щодо Донбасу

 

Помічник президента РФ Владислав Сурков назвав нову пропозицію США щодо розгортання місії миротворців ООН на Донбасі “більш конструктивною” і придатною до реалізації, ніж раніше.
Таку думку він висловив після зустрічі зі спецпредставником США щодо України Куртом Волкером, яка відбулася в Дубаї 26 січня, передає ТАСС.

“Основною темою переговорів знову стало обговорення російської ініціативи щодо розгортання на південному сході України місії ООН. Американці на цей раз привезли набагато більш конструктивні пропозиції. “Дубайський пакет” американських напрацювань, на відміну від “белградського“, в цілому виглядає цілком придатним до реалізації. У всякому випадку, на перший погляд”, – сказав Сурков.

Він зазначив, що головною перевагою пропозиції є поетапний план розгортання місії одночасно з реалізацією Мінських угод.

“Це збалансований підхід, якого ми весь час добиваємося. Ми його уважно вивчимо і своєчасно дамо відповідь. Після чого запросимо Курта і його колег на нову зустріч”, – додав помічник Путіна.

Також Курт Волкер і Сурков обговорили гуманітарні питання, серед яких обмін заручниками, відкриття додаткових пунктів пропуску, мобільний зв’язок на Донбасі тощо.
У Кремлі заявляють, що у цих питаннях думки обох сторін збігаються.

Раніше у Москві заявляли, що не очікують результатів від зустрічі помічника президента РФ Владислава Суркова і спецпредставника Держдепартаменту США. Курт Волкер також не висловлював оптимізму щодо результатів зустрічі в Дубаї, але сподівався, що Росія може змінити свою позицію.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна