Українці змогли зупинити “бліцкриг” з поверненням Росії в ПАРЄ, – Ар’єв

 

Україні вдалося перешкодити Росії в реалізації плану щодо повернення делегації РФ в Парламентську асамблею Ради Європи, звідки її було виключено за агресію в Криму й на Донбасі.

Про це заявив керівник делегації Верховної Ради Володимир Ар’єв, якого на січневій сесії обрали віце-президентом ПАРЄ.

“Нам вдалося зупинити бліцкриг з повернення РФ і провести багато важливих переговорів, які додають оптимізму на майбутнє. Наша боротьба за правду, верховенство права і права людини триває. В сесії ПАРЄ-2018 все тільки попереду”, – написав він у “Фейсбуці” 26 січня.

Ар’єв зазначив, що, крім чергового нагадування про агресію на Донбасі і незаконну анексію Криму, ПАРЄ знову вимагала від Росії виконувати резолюції з цих питань.

“У контексті зусиль генсека Ради Європи та інших прихильників повернення РФ без попередніх умов, це може бути важливим сигналом для тих, хто хоче продати принципи за відновлення російського фінансування”, – додав депутат.

Як повідомляла “Новинарня“, новим головою ПАРЄ обрали соціаліста з Італії Мікеле Ніколетті.
При цьому в Асамблеї почався діалог з приводу можливого повернення російської делегації.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна