Порошенко в Давосі зустрівся з Тіллерсоном замість Трампа. ОНОВЛЕНО

 

Президент України Петро Порошенко переконаний, що у 2021 році Україна отримає перспективу членства в Європейському Союзі.

Про це він заявив під час виступу на панельній дискусії Всесвітнього економічного форуму в Давосі, пише “Європейська правда“.

Під час дискусії Порошенко наголосив на необхідності єдності Європейського Союзу та всього вільного світу.

“І основою нашої єдності є наші цінності, а не гроші. Я абсолютно переконаний, що ми переможемо війну фейкових новин та пропаганди, виграємо інформаційну війну та станемо переможцями гібридної війни, бо правда за нами. І я абсолютно переконаний, що після цих перемог над популізмом та євроскептиками все буде добре.
І єдине, що зміниться в 2021 році – Україна з підтримкою Литви та Польщі отримає перспективу членства в Європейському Союзі”, – сказав Порошенко.

Він також розповів, що в рамках участі у Давоському форумі мав зустріч із державним секретарем США Рексом Тіллерсоном.

За словами президента, під час зустрічі з Тіллерсоном було домовлено відновити роботу комісії стратегічного партнерства Україна-США.

“Сьогодні домовилися про відновлення роботи комісії стратегічного партнерства. У березні відбудеться 10 років як вона заснована, дуже давно не було засідань і в березні місяці ця комісія відбудеться”, – сказав Порошенко під час брифінгу для ЗМІ.

За його словами, в рамках відновлення роботи комісії будуть сформовані кілька груп, де сторони обговорюватимуть подальші реформи.

Окрім того, як повідомляє УНІАН, Порошенко та Тіллерсон домовилися в Давосі про етапи співпраці в сфері оборони та безпеки.

“Я подякував держсекретарю США за дзвінок, коли було підтверджено надання Україні оборонної зброї. Ми вже бачимо сьогодні нові можливості для співпраці в оборонній сфері”, – заявив український президент.

ОНОВЛЕНО. Під час форуму в Давосі не відбулася запланована зустріч президента США Дональда Трампа і Петра Порошенка через брак часу у Трампа.
Про це повідомила журналістка американського телеканалу CBS Маргарет Бреннан.

“Під час зустрічі з Порошенком держсекретар США Рекс Тіллерсон пояснив йому, що Трамп уже полетів до Вашингтона. Він хотів зустрітися з українським президентом, але йому не вистачило часу”, – написала вона у “Твіттері”.

Читайте також:
Президент Польщі в Давосі закликав Росію облишити Україну

Трамп у Давосі: “Америка понад усе” не значить “Америка сама”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна