Літаки НАТО перехопили російський бомбардувальник над Балтією вперше 2018 року

 

Винищувачі F-16 ВПС Данії, розміщені на авіабазі Шяуляй у Литві, вперше у 2018 році піднялися для перехоплення в повітряному просторі НАТО у Балтійському регіоні.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Об’єднаного повітряного командування НАТО.

25 січня радіолокаційні станції НАТО зафіксували рух літака, який не відповідав міжнародним правилам стандартів авіації, оскільки не надсилав сигнал транспондера, не виходив на радіозв’язок з диспетчерами і не надав план польотів.

Данський винищувач F-16  супроводжує російський Су-34

Маршрут літака пролягав з континентальної території Росії в анклав Калінінград над міжнародними водами біля повітряного простору НАТО, передає “Європейська правда”.

Два винищувачі F-16 здійснили політ у визначений район, ідентифікували та супроводжували російський бомбардувальник Су-34. Після успішного завершення місії F-16 повернулися до Литви.

Подібні місії є стандартним явищем, особливо в регіоні Балтійського моря. Винищувачі НАТО перебувають у цілодобовій готовності для реагування на подібні випадки. Коли літаки вимикають свої транспондери і не відповідають диспетчерам повітряного руху, вони створюють ризик для решти літаків, оскільки вони не використовують цивільні радіолокаційні системи, зазначено в повідомленні командування.

Читайте також:
Британський винищувач перехопив літаки РФ над Чорним морем

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна