Порошенко обговорив із президентом Швейцарії повернення заморожених активів Януковича

 

Президенти України Петро Порошенко і Швейцарської Конфедерації Ален Берсе в Давосі обговорили шляхи повернення в Україну заморожених активів, які були виведені до Швейцарії посадовцями часів Віктора Януковича.

Про це 25 січня повідомила прес-служба Банкової.

“Співрозмовники наголосили на важливості активізації взаємодії компетентних органів двох держав у питаннях повернення до України заморожених активів, які були незаконно виведені колишніми українськими посадовцями”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Порошенко висловив вдячність за важливу роль Швейцарії у “мобілізації гуманітарних зусиль для подолання наслідків російської агресії на Донбасі”.

Окремо було відзначено “динамічний розвиток двостороннього співробітництва, про що свідчить зростання двостороннього товарообороту та збільшення швейцарських інвестицій в економіку України”.

Президент України відзначив таож позитивний ефект від запровадження Швейцарією у 2017 році безвізового режиму для українських громадян з точки зору зміцнення ділових та культурних контактів між двома країнами.

Порошенко запросив президента Швейцарії відвідати Україну з офіційним візитом.

24 січня в Давосі Порошенко провів зустрічі з главами ІзраїлюМіжнародного валютного фонду та ін.
Уранці 25 січня президент взяв участь в “Українському сніданку”.

Читайте також:
Сніг і Трамп на голову. Чим особливий Давос-2018

Порошенко пообіцяв просувати закон про антикорупційний суд
відповідно до вимог МВФ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна