На київському вокзалі затримали нову “партію” поліцейських, які “кришували” кишенькових злодіїв

 

Уранці в четвер, 25 січня, співробітники прокуратури Києва та Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України затримали шістьох членів організованої злочинної групи з числа діючих співробітників кримінальної поліції на станції “Київ-Пасажирський”. Під їхнім прикриттям професійні крадії вчиняли злочини на території Київського залізничного вокзалу.

Як передає “Новинарня“, про це в коментарі каналу “112 Україна” повідомила прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець.

“Очолював групу підполковник поліції – начальник сектору кримінальної поліції на станції Київ-Пасажирський. До вчинення злочинів останній залучив щонайменше п’ятьох оперативних співробітників кримінальної поліції та декілька груп професійних крадіїв, які сплачували правоохоронцям данину за можливість «працювати» на вокзалі. Крім того, крадії систематично ділились із працівниками поліції викраденим у подорожуючих громадян майном”, – ідеться в повідомленні київської прокуратури.

Наразі сімом членам організованої групи оголошено про підозру у вчиненні особливо тяжкого злочину, передбаченого ч. 5 ст. 185 КК України (строк покарання – до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна). Додатково оголошено про підозру за ч. 2 ст. 364 КК України посадовим особам Національної поліції, що входили до складу організованої злочинної групи.

Зазначається, що затриманню передувала “тривала та ретельно підготовлена спецоперація” прокуратури міста Києва та ДВБ НПУ.


В межах вказаного розслідування 25 січня слідчими столичної прокуратури проведено понад 35 обшуків за місцем проживання фігурантів кримінального провадження та у службових приміщеннях посадових осіб Нацполіції.

Підготовлені клопотання про обрання кожному із членів злочинного угруповання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Суди з цього приводу відбудуться цього ж дня, зазначила Максимець.

Нагадаємо, п’ятьох поліцейських, які грабували пасажирів і “кришували” крадіїв на головном вокзалі Києва, затримали у вересні 2017 року.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна